Mökkimatkailu ja lemmikit


 

 
Suomessa matkatoimistot eivät juuri ole panostaneet kotimaan kesämökki -turisteihin. Suomalaisilla kuitenkin monella on oma mökki tai suvun mökki, joten he eivät tarvitse matkatoimiston palveluita kesämökkilomaansa.
Toisin on etelämpänä Euroopassa, siellä mökkien ja kokonaisten talojen vuokraus turisteille on aivan eri kokoluokan liiketoimintaa kuin Suomessa. Suosituimmilta alueilta matkailijan on vuokrattava asuinpaikkansa jo vuosi ennen suunniteltua loma-ajankohtaa.
Mutta matkailun lisäksi yksi erittäin suosittu harrastus monelle on lemmikkieläimet ja siinähän se ongelma sitten tulee kun se oma kissa tai koira pitäisi myös saada mukaan matkalle. Monissa maissa on hyvin säänneltyä, että minkälaisen eläimen turisti saa mukanaan tuoda ja lentokoneissa on myös omat säädökset siitä, miten sinne saa lemmikkejä tuoda. Rokotukset sun muut täytyy ainakin olla kunnossa. Niinpä moni päätyykin viemään lemmikkieläimensä johonkin hoitoon siksi aikaa kun itse lähtee lomamatkalle. Koirille on tarjolla ihan omia hoitoloita ja kyllä niitä löytyy myös kissoille. Lisäksi joistain paikoista voi tilata kotiinsa hoitajan lemmikille, mutta tuo luonnollisesti maksaa, joten ehkä kannattaa ensin katsella tutuista tai sukulaisista, josko sieltä löytyisi sopiva hoitaja. Täytyy myös miettiä (siis jos lemmikin mukaansa ulkomaille ottaa) että mitä se oma lemmikki siellä ulkomailla syö. Koiranruoka ei välttämättä ulkomailla ole läheskään samanlaista, mihin se Musti on kotimaassa tottunut. Joten kun yhdistetään pitkä lentomatka ja sopimaton koiranruoka, niin lopputulos voi olla aika ikävä vatsavaiva. Samoin kissanruoka voi jossain Välimeren maassa olla jotain ihan muuta kuin mihin oma kissa on tottunut koto-suomessa, joten pitäisikö matkalaukussa olla sitten iso kasa kissanruokaa mukana. Matkalaukuilla on kuitenkin maksimipaino, joten tuo ei välttämättä ole hyvä ratkaisu. Toisaalta onko parempi sekään että kissa alkaa oksentelemaan ensimmäisenä lomapäivänä ja jatkaa sitä sitten koko viikon.
 


 


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2001-2016 Yhteystiedot: Black River Cottage | blackrivercottag@blackrivercottage.com