Kuntoilu ja hieronta kesämökillä


 

 
Jos kuntosaliharjoittelu kuuluu säännöllisesti elämääsi niin ei sitä tarvi mökilläkään unohtaa. Kaikessa harjoittelussa täytyy välillä pitää kevyempiä jaksoja, joten sopiva kevyt jakso harjoitusohjelmaan ajoittuu hyvin mökkeilyn ajaksi.
Kehon painoa ja mielikuvitusta käyttäen koko kropan voi treenata mökilläkin. Penkkipunnerruksen voit korvata etunojapunnerruksilla ja jos on liian kevyttä niin ota kaveri hartioille istumaan. Yläselän harjoittelu taljassa ei ehkä onnistu, mutta vedä leukoja lähikoivun oksassa. Maastavetoon ja jalkakyykkyyn saat lisää vastusta kun etsit sopivan kivenmurikan maastosta.
Sitten vain proteiinit tai palautumisjuomat sekoituspulloon ja treeni on tehty. Voit myös unohtaa lisäravinteet ja elää luomuna kaurapuurolla ja kananmunilla. Myös raejuusto, tonnikala ja rahka ovat hyviä proteiininlähteitä. Pääasiahan ei ole lisäravinteiden syönti, vaan se, että elimistö saa tarpeeksi valkuaisaineita lihasharjoittelun jälkeen. Lisäravinteista ja harjoittelusta lisätietoa www.reshma2010.com/page11.php.
Mökillä kun muutenkin ollaan rentoutumassa niin kannattaa ehkä panostaa lihasten rentouttamiseen extrapaljon ja yrittää saada itselleen vielä hieronta varattua samalle ajalle. Kun mieli on rentoutunut niin lihaksetkin saa hyvin rennoiksi samaan aikaan. Suomessa on kuitenkin hierojia melkeinpä joka kunnassa ja pätevyydestäkin voi olla varma, koska koulutetun hierojan titteliä saa käyttää vain koulutuksen saanut hieroja. Sopiva löytyy varmasti helposti netistä etsimällä, esimerkiksi Oulun seudulla hierojan palveluita tarjoaa eetusaloranta.com. Maassamme on onneksi useita hierojan tutkintoa tarjoavia oppilaitoksia, joten jos itseä sattuu kiinnostamaan ura hierojana tai urheiluhierojana niin ei muuta kuin hakemusta vetämään oppilaitokseen. Pääkaupunkiseudulla vaikkapa www.suho.fi.
Hieronnassa käsitellään usein lihaskireyksiä ja -jännityksiä erilaisin ottein. Klassisessa hieronnassa tavoite onkin juuri näiden tilojen laukaiseminen, jolloin aineenvaihdunta tehostuu ja mahdolliset kivut lievittyvät.
Mobilisaatiohieroja kohdistaa käsittelyn enimmäkseen niveliä ja nikamia ympäröiviin kudoksiin. Tällöin tavoitteena on liikkuvuuden lisääminen. 
Urheiluhieronnassa keskitytään aktiiviliikkujan harjoitusohjelman ja tarpeiden mukaan lihaksia rentouttavaan, aktivoivaan tai palauttavaan toimintaan.

 

 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2001-2016 Yhteystiedot: Black River Cottage | blackrivercottag@blackrivercottage.com