Uusi tekniikka kesämökillä


 

 
Toiset hakeutuvat kesämökille juuri sen takia, että siellä ei ole mitään nykyajan häiritsevää tekniikkaa. Halutaan pois tietokoneiden, tablettien ja tulostimien keskeltä. Monet laittavat jopa älypuhelimen kiinni ja haluavat olla poissa kaiken toimistomaailman keskeltä. Mutta joidenkin on pakko tehdä töitä mökillä, joten onneksi nykyään on hyvät mobiilidata -yhteydet, joten kannettavalla tietokoneella pääsee nettiin sujuvasti syrjempääkin.
Aikanaan oli myös paljon keskustelua siitä, saako mökillä olla televisiota. Nykyään sekin on vähän turhaa väittelyä kun tv-ohjelmat voi katsoa älypuhelimellakin. Jotkut antavat sen verran periksi että vaihtavat puhelimeensa erilaiset kuoret kesäloman ajaksi. Eli ns. arkikuoret laitetaan kaappiin ja loman ajaksi puhelimen kuoret katsotaan jostain vihreästä värimaailmasta. Onhan se varmaan pieni askel kohti luontoa jollekin. Jos samaa haluaa kokeilla niin puhelimen kuoret ja suojakotelot saa kätevästi netistä www.mobiilitarvike.fi. Sieltä löytyy väriä ja kuosia kaikkeen makuun. Samoin on malleja suunnilleen kaikkiin puhelimiin. Jos noita ei ennen ole tullut ostettua niin kannattaa katsoa, että ostaa oikeaan puhelinmalliin kuoret. Nuo kun eivät ole mitään yleispätevää, vaan joka puhelimeen on omat kuorensa, joiden muoto on juuri kyseistä puhelinta varten tehty. Esimerksiksi iPhone 7 Plus kuoret löytyvät www.mobiilitarvike.fi/tuotteet.html?id=33652/ ja sitten taas Huawei Honor 9 kuoret www.mobiilitarvike.fi/tuotteet.html?id=44751/. Eli tarkkana kannattaa olla tilausvaiheessa.
Yksi hyödyllinen uuden tekniikan laite mökillä on tietysti taskulamppu. Samoin otsalamppu kannattaa aina ottaa mökille mukaan. Ihan halvinta mallia ei ehkä kannata ostaa, niitä saa yleensä olla hankkimassa lisää muutaman viikon jälkeen kun lamppu sanoo sopimuksen irti. Samoin pattereita niihin saa olla jatkuvasti uusimassa. Joten kannattaa panostaa vähän laadukkaampaan Nitecore -taskulamppuun tai otsalamppuun. Niillä on pitkä takuu ja yleensä löytyy myös ladattava akku. Nitecore lamput voi tilata netistä https://ledstar.fi/. Jälleenmyyjät ja kauppiaat saavat tuotteensa halvemmalla suoraan maahantuojalta https://suomenturvallisuustuote.fi/.
Eli vaikka kuinka haluaisi irtautua kesämökillä kaikesta uudesta tekniikasta niin eipä se taida nykymaailmassa olla enää mahdollista. Toki on niitä jotka elävät mökillä kynttilän valossa ja kantavat itselleen veden kaivosta sekä pysyvät erossa kaikista sähkölampuista, puhelimista ja tietokoneista. Mutta kyllä tämä porukka on vähenemään päin.
 

 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2001-2016 Yhteystiedot: Black River Cottage | blackrivercottag@blackrivercottage.com